teisipäev, november 10

Sesame Street 40

alustasin seda blogi, sest täna on Sesame Street lastesaate 40. aastapäev.
avasin hommikul YouTube kodulehe ja seal oli õnnesoov ja enimvaadatud Sesame Streedi klipid reas.
esimese ehmatusena arvasin, et Google on saavutanud juba sellise taseme, kus fikseeritakse konkreetse internetikasutaja veebikülastused ja kuna viimastel aegadel olen kõigi Sesame Streedi klippide läbivaatamise võtnud hiigelülesandeks, siis just seetõttu on mulle personaalselt need klipid seal väljas.
aga jah -- Sesame Street on 40.
mõelda!
minu jaoks üllatav, sest polnud konkreetseid aastaarve kokku viinud ja rääkisin tuttavatele, et see üle kolmekümne aasta juba.
aga alates tänasest nii öelda ei saa.
liikusin kohe ka Sesame Street kodulehele. valisin algusevideost hetke, kus Abby Cadabby (tõeliselt võimalusterohke karakteri idee) on otsinud Elmot tükk aega ja see ilmub lõpuks:
 

Elmo on kahtlemata üks võtmetegelasi Sesame Streedil. Tema rääkimismaneer ja käitumine on nii lapsepärased. kui alustad tegelaste kaupa klippide vaatamist, siis tasub Elmost alustada.
siit ka esimene kodune ülesanne:
lapsed hakkavad jäljendama oma lemmiktegelase käitumist ja kahtlemata võetakse üle mingite olukordade lahendamise käitumismudelid. seda artiklit siin saab kommenteerida. ja seega lisame siia oma igasugused tähelepanekud lapselike ütlemiste ja reaktsioonide suhtes, mida saaks tulevase lastesaidi tegelaste kujundamisel kasutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar